maandag 16 november 2015

'God is mijn Helper' van Noor van Haaften

Hij geneest de verbrokenen van hart
en verbindt hun wonden.
Groot is onze Here en geweldig in kracht.
Zijn verstand is onbeperkt.
Psalm 147: 3 en 5

Een van de vele veelzeggende teksten in dit nieuwste boek van Noor van Haaften 'God is mijn Helper'.

God is mijn helper  

Net zoals 'U komt de lofzang toe' een boek vol met prachtige foto's, Bijbelteksten, stukjes over mensen die in de Bijbel voorkomen en stukjes uit het eigen leven van de schrijfster. In deze maand probeer ik wat boeken voorbij te laten komen, die in aanmerking komen als mooi geschenk. Dit is er zeker ook zo een!

De gebrokenheid van deze wereld is niet nieuw, het is van alle tijden. Het raakt me in dit boek te lezen hoe Jezus hier mee om ging in de tijd dat Hij hier op aarde was. Hij is niet veranderd, en dat is bemoedigend!

Een citaat:

'Moeten erkennen dat wij aan het eind van ons Latijn zijn en niet meer weten hoe het verder moet, doet ongelooflijk veel pijn. We staan samen voor brokken die we niet kunnen helen, en toch ervaren we dat ons samenzijn op zich troost brengt. wij zijn onder elkaar en hoeven niets, ook onze tranen niet, te verbergen. Wat ons ook troost, is het weten, dat er Iemand is, die groter is dan wij. Wij mogen elkaar daaraan herinneren: er is een God, die alles ziet. Een God wiens armen niet te kort zijn om te redden. Wat ons rest is de vlucht naar Hem en de bede om zijn troost, bijstand en kracht.'

autumn:
Pinterest

Lees ook over 'U komt de lofzang toe' van Noor van Haaften


2 opmerkingen: