dinsdag 15 maart 2016

Bijbelstudie met tieners

Alle tieners vanaf 12 jaar gaan om de twee weken naar een Bijbelstudie. L is nog net een jaartje te jong. Nu heb ik een mooi boekje gekregen en al bladerend zie ik al gauw dat het een geschikt is om samen met L door te nemen. Ze mocht zelf een mooi schriftje kopen en zo gingen we vorige week donderdag aan de slag met hoofdstuk 1.

Je Bijbel ontdekken - leidraad voor tienermeisjes

Al lezend kwamen er heel veel mooie teksten voorbij, die benadrukken hoe belangrijk het kennen van God is en hoe de Bijbel daarbij helpt. Onder andere deze tekst, die voor mijzelf ook belangrijk is:
'Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.' (Jesaja 41:10) 
Ik kon niet zo goed inschatten of het nou echt goed geweest was. Was een beetje gestrest omdat het eigenlijk veel te laat voor haar werd. Maar de volgende dag was ze op school heel hard op haar knie gevallen. De juf liep met haar mee de school in en ondersteunde haar daarbij met haar rechterhand! Toen moest ze gelijk aan deze tekst denken en zo zei ze: 
'wist ik gelijk dat God bij me was'.4 opmerkingen:

  1. Heb je link even door gestuurd naar mijn schoonzus, die heeft kerk tieners van haar kerk in Waddinxveen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, ik heb het boekje wel eens zien staan, maar vond de buitenkant niet zo aantrekkelijk. Ik ga er nog eens naar kijken. We hebben al verschillende dagboeken gehad, maar eerlijk gezegd lezen ze dat zelf voor ze gaan slapen. Samen lijkt me ook erg mooi.
    Ik heb net een blog geplaatst over een boekje wat ik met jongste ben begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen