donderdag 22 oktober 2015

'Lopen op het water' van Lynn Austin

Lopen op het water - Lynn Austin

Al een aantal keren heb ik dit boek voorbij zien komen en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik lees niet zo gauw een roman, maar ben wel altijd nieuwsgierig naar iemands eigen levenservaring. En dit boek is er zoeen! Lynn beschrijft haar reis naar Israël, maar uitvoeriger de lessen die zij tijdens deze reis leert. Soms is het nodig om even uit je eigen omgeving gehaald te worden en ergens anders nieuwe inzichten op te doen. En hoewel ik zelf nog nooit in Israël geweest ben, kan ik me iets voorstellen van de lessen die Lynn in dit boek beschrijft naar aanleiding wat zij ziet in het land waar Jezus is geboren en heeft geleefd. Er zijn drie dingen die er voor me uitspringen. 

1. In hoofdstuk 1 gaat het over vreugde. Hoe en wat kun je zelf in het boek lezen. Om het in 1 zin samen te vatten, citeer ik het volgende: 'Ik heb de vijand de kans gegeven me van mijn belangrijkste wapen te beroven: vreugde. "De vreugde die de HEER u geeft, is uw kracht"(Neh. 8:10). Ook ik mag me wapenen met 'vreugde', Een vreugde die ik niet van mezelf bezit en die ik soms heel hard nodig heb!

2. Het tweede wat er uitspringt is samengevat in het volgende stukje:


     
3. En het laatste is de manier waarop de Sabbat gevierd wordt. Bij het lezen borrelt een verlangen bij me boven om de rustdag meer te vieren. Gewoon omdat ik af en toe rust nodig heb!  

Natuurlijk staan er nog veel meer mooie dingen in, maar die kan ik niet allemaal noemen. Het is geen boek dat je even snel uit moet willen lezen. Je hebt wat tijd nodig om het te laten bezinken, om misschien ook te bedenken of en wat je er zelf mee kunt doen.

Het is een mooi boek, maar ik denk dat het nog mooier en nog meer aan zou spreken, als er foto's van de betreffende plaatsen bijgevoegd zouden zijn. Om je nog beter te kunnen verplaatsen en iets meer te proeven van de reis die de schrijfster heeft gemaakt. Maar misschien zou ik zelf eens die kant op moeten:)

3 opmerkingen:

 1. Ik merkte dat ik op mijn manier ook op reis ging door dit boek. Mooie stukken haal je aan, en er is nog zoveel meer...

  Enne ik wil ook heel graag eens die kant op! Trekt enorm...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is één van mijn lievelingsboeken. Ik ben een beelddenker; deplaatjes denk ik er bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boek ligt klaar om te lezen. Ik ben heel benieuwd en ben door jouw stukje nog nieuwsgieriger geworden.

  BeantwoordenVerwijderen