dinsdag 10 november 2015

´Wandelen door geloof´ van Jon Bloom

'Zo eenvoudig gebeurde het. Achttien jaar van gebondenheid (...) Al die afmattende jaren van verdriet - en nu ontdekte ze dat haar pijn was voorbestemd om een rol te spelen in het openbaren van de Messias aan Israël. God was niet traag geweest in het betonen van Zijn medelijden. (...) Was het 't waard? (...)
Het medelijden van de Heere Jezus en de pijn van deze vrouw hadden ook een verstrekkend doel. Als jij nu eens, net als deze vrouw, zou ontdekken dat je schijnbaar doelloze verdriet veel meer betekenis heeft dan je je ooit had kunnen voorstellen en zal uitlopen op 'een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde' (1 Petr. 1:8) voor jou en vele anderen, zou het 't dan waard zijn?
Hou je vast... Het is zo! Dat is je beloofd (2 Kot. 4: 17).'

Een citaat uit dit mooie boek van Jon Bloom:

Wandelen door geloof

Wat komen ze dichtbij mijn eigen leven tijdens het lezen van dit boek: Jacobus, de overspelige vrouw, Johannes de Doper, Zacheüs en vele anderen. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken, zodat je het makkelijk even bij een kop koffie kunt lezen. Het neemt je mee naar Bijbelse personen en elk hoofdstuk eindigt met een korte link naar ons leven hier en nu. Dat heeft me meer bewust gemaakt dat ook ik elke dag weer moet kiezen. Kijk ik naar de omstandigheden, naar de gebeurtenissen en laat ik me daardoor leiden? Of houd ik mijn oog gericht op Jezus, ook als dat volkomen dwaas lijkt in de ogen van de wereld en de situatie er niet eens beter van lijkt te worden?

'Wat God wil, is dat jij meer gelooft in wat Hij zegt dan in wat jij ziet.'

Jon Bloom is mede-oprichter en directeur van 'Desiring God'. Vandaar dat het voorwoord is geschreven door John Piper. Er is zelfs een filmpje met een aanbeveling voor dit boek, dat ik jullie niet wil onthouden.1 opmerking: