vrijdag 4 november 2016

'365 dagen leven uit de Psalmen' van Warren W. Wiersbe

Het heeft even geduurd, maar de zomer ligt nu echt definitief achter ons. De dagen zijn kort, het is weer tijd voor gezelligheid binnen. Van de week kwam ik om een uur of 6 thuis uit mijn werk en was L (12) bezig om kerstlampjes op te hangen. Ze houd daar zo van! En ik ook hoor, maar vind het nog een beetje te vroeg. Een slinger heb ik laten hangen rond het schoolbord, de rest ligt te wachten tot de volgende maand.

Het is ook weer tijd om na te denken over het komende jaar en veel mensen zijn bezig met de vraag welk dagboek ze willen gaan lezen. Wat zijn er veel! Ik kan ze nooit allemaal benoemen en er iets over schrijven. Toch heb ik er nu een naast me liggen waar ik iets over kan zeggen:

365-dagen-Leven-met-de-Psalmen

Ik had nog nooit van Warren W. Wiersbe gehoord en misschien is het daardoor wel zo'n fris, nieuw dagboek voor me. Het is erg knap om over elke Psalm en vaak in meerdere stukjes, iets te schrijven. Nu is dat ook niet helemaal zo gegaan heb ik begrepen. Er is een serie op de radio geweest met overdenkingen over de Psalmen en deze werden zo mooi gevonden dat de vraag ontstond naar een boek met dezelfde overdenkingen. Al lezende begrijp ik dat wel, want het zijn niet alleen maar 'mooie stukjes', het is verweven met onderwijs dat uitnodigt om in praktijk te brengen.

'Als je vanaf een zeker punt naar een berg in de verte kijkt, zie je hem op een bepaalde manier. Maar als je dichterbij komt of meer afstand neemt, zie je hem anders. Datzelfde geldt voor afbeeldingen, zoals een prachtig schilderij of een foto. Je perspectief verandert niets aan het schilderij of de feiten, maar het verandert jouw reactie op de feiten. Daarom moeten we het heiligdom van God binnengaan. We hebben Zijn gezichtspunt nodig om te leren wat het betekent om voor de Heere te leven.'

Dit citaat gaat over Asaf in Psalm 73. Hij vraagt zich af waarom het goddelozen zo voorspoedig gaat. Het keerpunt komt als hij 'het heiligdom' binnen komt.

En zo is het ook met de Psalmen, je kent ze en weet dat er veel troost en kracht uit te putten is, je zoekt er zo af en toe een uit of je hoort er een preek over. Maar hoe dichtbij kom je als je een heel jaar lang de Psalmen leest en overdenkt. Dat is enorm verrijkend!

“But it is good for me to draw near to God: I have put my trust in the Lord God, that I may declare all thy works.” ‭‭Psalms‬ ‭73:28‬ ‭KJV‬‬:

Dit dagboek '365 dagen leven uit de Psalmen' is uitgegeven door uitgeverij 'Grace Publishing House' en kun je bestellen voor €19,95. Al eerder verscheen een dagboek: '365 dagen groeien in het Woord'.

'Dr. Warren W. Wiersbe is een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten