woensdag 18 mei 2016

'De fietskuren van Nicole en Ingrid' van Nicole en Ingrid

Dit was wel even heel wat anders dan wat ik normaal lees.
Ik genoot met volle teugen van bijna elke bladzijde!!
Twee vrouwen die op hun fiets in 4 1/2 jaar de wereld rond fietsen.


Het boek staat vol bijzondere, of misschien juist wel gewone ontmoetingen met mensen uit allerlei landen. Ze schrijven op een manier dat je er van smult! Het is rijkelijk gevuld met foto's van mensen, natuur enz.


Maar ook de kaarten van alle landen en daarop de reisroutes die gevolgd zijn en talloze tips en aanraders, waarschuwingen en handige wetenswaardigheden over visa, budgets, hotels, eten en mooie plekjes. Het is een dik boek, ideaal voor een vakantie!


En nu lees ik dus net op een website, dat ze nóg een wereldreis hebben gemaakt in 6 jaar, waarin ze alleen gebruik maakten van niet-gemotoriseerde voertuigen en door 55 landen trokken. Geschreven in twee boeken.

Hier een citaat uit deze fietskuren:


Nogmaals, een aanrader, voor op een zonnige dag in de tuin, maar ook zeker op druilerige regendagen op de bank. Het is niet niks zo'n fietstochtje en het heeft me ook een iets andere kijk gegeven op die van mij:) En op het laatst moeten ze dan toch weer terug naar huis, ik kon me zo goed voorstellen dat dat moeilijk was met alle vragen die dat met zich mee bracht, bv 'kunnen we ooit weer aan het 'gewone' leven wennen?' Het moet een beetje zo zijn als wanneer je een echt goed boek hebt en je kunt niet wachten om die laatste bladzijden uit te lezen, maar eigenlijk wil je dat het nog lang niet uit is!

Een laatste citaat waar het boek mee afsluit, wat me na alle verhalen en avonturen echt raakt:
'Eigenlijk beseffen we meer dan ooit dat zelfs de meest betoverende landschappen oneindig minder mooi zijn dan al de vriendschap die we onderweg mochten ervaren.'

2 opmerkingen:

  1. De fiets-avonturen van Nicole en Ingrid zijn geweldig, ze hebben ondertussen 4 boeken en gaan Vlaanderen rond met hun diavoorstellingen waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten, alle boeken/diavoorstellingen heb ik gelezen/gezien, Nicole en Ingrid zijn heel boeiende vertellers die je meenemen in hun verhaal, in één woord SUPER !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat super, je zit me wel een beetje jaloers te maken hoor!!

      Verwijderen