woensdag 25 mei 2016

'Thuis bij de Amish' door Daniëlle Heerens

Thuis bij de Amish - Danielle Heerens -:

Wie nieuwsgierig is naar het leven van de Amish, kan zijn hart ophalen in dit boek! Een tal van onderwerpen wordt behandeld.
 • Amish geloof
 • Bruiloft
 • Het familieleven
 • kleding
 • quilts
 • mud sale
En nog veel meer!
Dat afgewisseld met prachtige foto's:

Klik op de foto en lees iets van Daniëlle Heerens, die over de samenstelling en redactie van dit boek ging op PUUR!
Op veel bladzijden vind je Amish spreekwoorden:
'Degene die je liefde het minst verdienen, hebben deze het hardst nodig'
'Een gelukkig thuis is meer dan een dak boven je hoofd; het is een fundament onder je voeten.'
'De jeugd leert, ouderdom begrijpt.'

Natuurlijk had ik ook wel van de Amish gehoord en die prachtige documentaire gezien die ooit op tv was. Toch waren er nog genoeg dingen die ik niet wist. Zoals dat kinderen na de basisschool niet doorleren, om hoogmoed te voorkomen. Dat is een drijfveer die achter veel gewoonten van de Amish schuilt. Iets anders waar ik om moest glimlachen, was het hoofdstuk over de quilts. Deze zijn zo populair, dat ze ook verkocht worden aan mensen buiten de Amish-gemeenschap. 'Echter: hoe mooi de quilts ook zijn, er zit altijd een foutje in. Dat gebeurt met opzet, want 'alleen God is volmaakt'.
Het rijden in auto's is toegestaan, maar het in bezit hebben niet. Zo is het ook met telefoons, die zijn er wel voor noodgevallen en voor meerdere gezinnen, het is geen persoonlijk bezit. De kinderen worden van jongs af aan al meegenomen in al het werk dat gedaan wordt, ze krijgen hun taken, waarbij wel gekeken wordt of het bij de leeftijd van het kind past.

Helaas staan er geen recepten in dit boek, wat wel op de site van de uitgever wordt vermeld. Dat had ik wel interessant gevonden. Maar als je lid bent van de bibliotheek en ook een account hebt voor het lezen van E-readers, kun je het boek 'Koken en bakken met de Amish' gratis lezen en alle recepten uitproberen!

"Feline Friend" - one of David's friends! [Photo by Bill Coleman; 1925-2014]:


4 opmerkingen:

 1. Ik moet eerlijk zeggen dat er voor mij weinig nieuws in stond in dit boek, veel plaatjes van Pinterest. Ik had goede hoop toen ik vorig jaar voor het eerst van dit boek hoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan wist je er meer over dan ik:) Dat is wel een teleurstelling dan! Heb je de recepten al eens uitgeprobeerd?

   Verwijderen
 2. Ik vind de Amish erg interessant! Heb er vorig jaar een presentatie over gedaan. Ik heb ook een aantal christelijke Amish romans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een leuk boek! Over dat foutje (een opzettelijk foutje). Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen