maandag 25 februari 2019

'Christus in mij' van A.B. Simpson


Dit kleine oude boekje vond ik in m'n boekenkast en was een genot om te lezen. Zo bemoedigend en ook aanmoedigend om me te blijven verheugen in Christus, die in mij woont en al mijn hoop op Hem te vestigen.
Ik wil er een mooi citaat van delen:

Een klein diertje, de waterspin, leeft in het water, diep onderin de modder van het moeras. Zij gaat eenvoudig een paar centimeter naar beneden en leeft daar lange tijd. U vraagt hoe zij in het water ademen en leven kan? Heel eenvoudig; zij beschikt over een inrichting die het haar mogelijk maakt een luchtbel te produceren waarvan de omvang vele malen die van haar lichaam bedraagt. Aan de oppervlakte van het water vult zij deze met lucht; nu is zij door deze luchtbel als met een atmosfeer omgeven, gaat naar beneden en bouwt daar haar nest en brengt haar jongen groot. Waar lucht is kan geen water binnendringen. Zo is het diertje in zijn kleine behuizing net zo veilig als wanneer het boven in de zuivere atmosfeer van de hemel zou leven. Zo kunnen ook wij in ons element zijn en daar voortdurend met Hem zijn, al omringt ons de zonde van alle kanten en breidt de hel zich onder ons uit, al matten de mensen zich af en zondigen zij door toe te geven aan de verzoekingen; wij zullen ondanks dit alles zo veilig zijn als de heiligen in de hemelse gewesten, in Christus Jezus.2 opmerkingen:

  1. Lijkt me een indrukwekkend en leerzaam boekje. Ik heb een boekje van een andere schrijver met bijna de zelfde cover. Het is vast een serie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt, er zijn meer van zulke boekjes! De boekjes die ik heb gelezen waren erg mooi.

      Verwijderen