Wie de smaak van 'Duizenmaal Dank' van Ann Voskamp te pakken heeft, zal dit boek beslist ook willen lezen! Beide boeken heb ik nu gelezen en ook in dit boek lees ik weer zoveel mooie, waardevolle dingen!
Klik op het boek voor nog meer info |
In haar boek 'Duizenmaal dank' gaat het over Eucharisteo, het met vreugde dankzeggen voor genade en daar oog voor krijgen. Ann ging de uitdaging die een vriendin haar gaf aan om er 1000 op te schrijven, wat haar kijk op het leven diepgaand en blijvend veranderd.
Eucharisteo is het woord dat gebruikt wordt voor het avondmaal, Vooral het eerste gedeelte van deze tekst staat in dit boek centraal: 'Jezus nam het brood, dankte ervoor, brak het en deelde het uit',
In het boek 'Gebroken leven' gaat ze diep in op het tweede deel van deze tekst: 'Jezus brak het brood en deelde het uit.' De konoinia, de gemeenschap die komt als je je gebrokenheid met elkaar deelt.
Er was een heel stuk van het boek dat ik huilend las, gewoon, omdat ook mijn hart wel gebroken is, en welk hart is dat niet? De openheid over haar moeder-zijn in alle onvolmaaktheid die je bij jezelf kunt waarnemen, de pijn die je voelt als het met een van je kinderen niet goed gaat, dat raakt je, omdat je het herkent.
Wat er voor mij uitsprong is het hoofdstuk: 'Hoe je een Esther kunt zijn, die duizend poorten openbreekt'.
'Beeld je maar niet in dat jij, omdat je in het koninklijk paleis woont, als enige van alle Joden zult ontkomen. Als jij nu je mond niet opendoet, nu het moment daar is, komt er van een andere kant wel uitkomst en redding voor de Joden. Maar jij en je vaders familie komen dan om.'
'Ieder van ons heeft buiten de poort gestaan, smekend of iemand alles op het spel wilde zetten om ons te redden.'
'Je bent waar je bent met het oog op een tijd als deze. Niet om iets te winnen, maar om iets te riskeren.'
'Waarom jij binnen de poort staat met het oog op een tijd als deze - dat is om je leven te wagen voor wie buiten de poort staat. Moet ik omkomen, goed, dan zal ik omkomen.En daar gaat het boek, met alle 'Ann-gedachten' dieper en dieper op in en er klinkt een oproep, een uitdaging in door. Deze keer niet om je geschenken te tellen, maar om je geschenken te geven, te geven, te geven, zelfs je gebrokenheid of eigenlijk juist je gebrokenheid!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten