zondag 20 september 2015

'Bidden brengt je hart tot rust' van Elizabeth George


Een heel mooi, klein, fijn boekje met verschillende thema's. Thema's waar je je allemaal zorgen over kunt maken, zoals familie (kinderen, partner, je ouders die ouder worden), je gezondheid, wat er kan gebeuren, financiën, zonde enz. 

Pas zei iemand tegen me (en ik heb het als een soort vermaning tot me genomen):
Vaak voelen we ons schuldig als we geen (of niet genoeg) tijd nemen om te bidden. Maar schuld is helemaal niet aan de orde. Het is gewoon heel dom dat we geen gebruik maken van gebed! God is onze Vader, Hij wil ons geven wat we nodig hebben. In plaats daarvan blijven we maar doorrennen en haasten en stressen en tobben.
En dat is precies wat dit boekje je laat doen. In plaats van je zorgen te maken, alles bij God brengen!
'Zorg brengt je ertoe te bidden, te handelen en voorbereidingen te treffen. Maar bezorgdheid en angst verlammen je.'
Daarnaast wijst Elizabeth je op de praktische dingen die je kunt doen.
Als je gezonde zorg hebt om en voor bv je ouders, breng dan tijd met ze door, blijf met ze in contact en bid voor hen! Zomaar drie praktische dingen waarover in het boekje nog meer wordt gezegd.

Elk hoofdstuk eindigt met een gebed en een Bijbeltekst. Zo kun je makkelijk zelf verder bidden.

Het boek is rijk geïllustreerd door Susan Winget, met tekeningen van de natuur.Tot slot een citaat wat me erg aanspreekt:
'Nog een laatste opmerking. Misschien moet je dit van minuut tot minuut doen, en zeker probleem voor probleem. Maar breng je hart tot rust door je vertrouwen op God te ontwikkelen en bidden tot een gewoonte te maken. Weiger je vandaag bezorgd te maken. Doe jouw deel. Bid tot God. En vertrouw volkomen op Hem.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten