zaterdag 23 mei 2020

'Op golven van hoop' van Amanda Dykes

Er zijn momenten geweest waarop ik mezelf moest herinneren om adem te halen, omdat ik zo in het verhaal zat. 


Op golven van hoop is een boek dat over een verleden met pijn gaat en waar genezing plaatsvindt. Het is een boek die je moeilijk weglegt, waarbij elk einde van de bladzijde vraagt om een vervolg.

In grote lijnen gaat het boek over een vrouw die naar een dorp teruggaat waar zij vroeger hulp heeft gekregen van haar oudoom, die nu zelf hulp nodig heeft. Deze vrouw loopt rond met ontzettend veel vragen en hoopt in het dorp antwoorden te krijgen tijdens haar verblijf. Ze maakt allerlei dingen mee en ontmoet veel mensen, die haar misschien in eerste instantie niet herkennen, maar hen altijd is bijgebleven. De avonturen worden beschreven alsof je er zelf midden in zit, en elk sprankeltje hoop die ze tegemoet komen, wordt beschreven. Het laat zien dat wat je ook meemaakt, God sterker is dan de situatie. Een quote uit dit boek:
‘Hoe krachtig de storm ook is, de Schepper van deze golven is nog steeds machtiger dan wat ook.’ 
Ik raad je aan om dit boek te lezen, vooral als je nu in een situatie zit waarin je geen of weinig hoop hebt, want dit boek laat je beseffen dat Hij veel groter is dan jouw problemen. 


Deze recensie is geschreven door mijn dochter Mariska (18)
Het boek is uitgegeven door uitgeverij 'Van Wijnen'

2 opmerkingen: