donderdag 25 augustus 2016

Studies van Beth Moore

Op zijn 6de speelde Wolfgang Amadeus Mozart, de Oostenrijkse  componist uit de 18de eeuw, al uitstekend klavecimbel, viool en orgel, en had hij vijf werken gecomponeerd die zelfs tegenwoordig nog veel uitgevoerd worden. Toen hij 14 was, kreeg hij de opdracht zijn eerste echte opera te schrijven, waarmee hij zijn toch al geweldige reputatie versterkte. Zelden was een leven zo veelbelovend, zelden was iemands toekomst zo zeker. Maar Mozart leed onder een innerlijke onrust die niet alleen zijn leven verkortte, maar ook de kwaliteit van zijn leven aantastte. Hij stierf armlastig op de leeftijd van 34, en werd in een ongemarkeerd graf begraven, waarbij slechts een paar vrienden aanwezig waren. Hij heeft nooit gevonden waar hij tussen al die muzieknoten naar zocht: Vrede. Hij was een van die vele miljoenen die lang zo beroemd niet zijn en nooit grip gekregen hebben op wat dit leven draaglijk maakt.
Beth Moore in 'Boven jezelf uit'.
Toen ik dit las, begreep ik dat vrede in je hart helemaal niet zo vanzelfsprekend is en dat veel mensen in deze wereld deze vrede ook helemaal niet kennen.

Boven jezelf uit

'Boven jezelf uit' is een studie van 10 weken, die gaat over de vrucht van de Geest en een leven dat daardoor geleid wordt. Zoals ik gisteren al zei ben ik deze week met de laatste week bezig. Het was heerlijk om hier in de zomervakantie ook mee bezig te zijn! Er hoort ook nog een handleiding met toegangscode tot 11 toespraken van Beth, voor het begin van elke week. Deze had ik niet, maar zonder is dit werkboek ook goed te doen. Ik mocht dit werkboek van een vriendin lenen.

Een andere studie deed ik al eerder: 'God vertrouwen op Zijn Woord'. Hier had ik wel de dvd's bij. God heeft deze studie echt gebruikt om me meer bewust te maken en aan te moedigen om Zijn Woord te geloven en daarom ook toe te passen in mijn leven. Dat was in een periode waarin ik erg bang was, hard nodig en dat werd uiteindelijk ook een keerpunt.

God op zijn woord vertrouwen

Deze twee studies heb ik alleen gedaan. Maar binnenkort ga ik bij m'n vriendin de studie 'Leven in Vrijheid' volgen met nog een paar vrouwen. Ben heel benieuwd hoe dat gaat en heb er heel erg zin in!
Waarom ik deze studies zo fijn vind en ik denk velen met mij, is omdat je zelf echt de Bijbel gaat onderzoeken en 'schrift met schrift gaat vergelijken'. Je komt prachtige parels tegen als je net even wat dieper graaft!

Leven in vrijheid

Zijn jullie bekend met deze studies? En wat vonden jullie ervan? Deed je het alleen of met anderen? Met de dvd of zonder?
Zelfs onze voorganger haalde een citaat aan uit een van deze studies, dat vond ik wel mooi:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten